Vilhelm & Janette


Me, Vilhelm & Janette, olemme aviopari, ystävykset sekä työkaverit. Meitä yhdistää intohimo käsillä tekemiseen.

Luovuus on meille molemmille tärkeä voimavara.


Tekemistämme ohjaa vahvasti seuraavat ajatukset:

Intuitiivisella otteella. Jokainen tuotos on aina oma, uniikki luomuksensa, joka saa lopullisen muotonsa, värinsä ja olemuksensa vasta tekemisen yhteydessä.

Ekologisesti. Materiaaleina käytämme lähes pelkästään kierrätettyä puuta. Pääsääntöisesti se on muuten polttojätteeksi päätyvää siirtolavapuuta mutta se voi olla myös esimerkiksi vanhan sängyn säleikköä tai vaikka keittiön liesitason upotusaukon hukkapala. Puuta ei tarvitsekaan kaataa, vaan se löytyy jo kaikkialta ympäriltämme kuin tarjottimelta.

Kestävästi. Vaalimme perinteistä puusepäntaitoa ja -tietoutta. Puun eläminen ajankin kanssa otetaan huomioon. Liitokset ovat perinteisiä lovi- ja tappi- tai sinkkaliitoksia.

Sydämellä. Annamme pienen palan itsestämme jokaiseen tuotteeseen ja kutsummekin niitä mielellämme taideteoksiksi.


Johan Vilhelm Wirzenius on koulutukseltaan artesaanipuuseppä. Hän on työllistänyt itsensä yrityksensä Puuverstas Vilhelm Snickarverkstadin kautta jo vuodesta 2003 ja hänellä on kokemusta huonekalu- ja rakennuspuusepänalalta jo kohta 20 vuoden ajalta. Hän on sydämeltään käsityöläinen, joka etsii ja haluaa löytää sen kauneuden ympäriltään, joka usein on piilotettu rosoisen ulkokuoren alle. Tai se voi olla piilotettuna esimerkiksi valloillaan olevan ennakkoluulon alle. Hyvyyttä ja kauneutta löytyy kaikkialta ympäriltämme, yllättävistäkin paikoista, kun vain opimme katsomaan. Hän on aiemmin kouluttautunut myös esimerkiksi Luomupuutarhuriksi ja näin saanut puihin kosketuspintaa tältäkin kantilta.


Pirre Janette Viljanen on itseoppinut taidemaalari. Häntä inspiroi ennen kaikkea intuitiivinen maalaus ja piirtäminen. Taide syntyy läsnä olevassa hetkessä. Hän on irrottautunut IT-alalta ja sittemmin uudelleen kouluttautunut muun muassa diplomiravintoneuvojaksi ja henkisen hyvinvoinnin oppaaksi. Tällä hetkellä hän opiskelee myös henkistä astrologiaa ja tukee pieni Siivenisku -yrityksensä kautta ihmisiä kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.